L’any 2014 s’obren les portes del Centre Ocupacional Paideia al carrer Mejía Lequerica del barri de Les Corts. És un centre amb capacitat per a 48 usuaris que neix per donar respostes de futur a les necessitats dels alumnes que han acabat l’etapa escolar.

L’equip del centre està format per educadors socials, psicòlegs, treballadors socials, monitors i persones voluntàries. Entre tots els professionals s’ofereix una atenció global i personalitzada a cada usuari del taller.

Què fem?

El Centre Ocupacional Paideia organitza les seves activitats en dos grans blocs que comparteixen objectius i metodologies, quant a l’adaptació de les pròpies capacitats a la realització de la tasca o treball en equip, valorant la pròpia aportació individual a la feina col·lectiva.

  •  Teràpia Ocupacional: agrupa les tasques laborals i manipulatives que volen potenciar l’autonomia personal. Les activitats se centren en l’elaboració artesanal d’articles decoratius i d’ús quotidià, a partir de la creativitat i l’experimentació amb materials i tècniques diverses. Els productes resultants són fruit d’encàrrecs d’empreses alienes al centre, o d’elaboració i producció pròpies que es posen a la venda per autofinançar el Taller.
  • Ajustament Personal: recull les tasques formatives i d’hàbits personals englobades en grans àrees temàtiques com son les llengües, les matemàtiques o el desenvolupament físic i psicosocial. Tenint sempre en compte, l’aspecte diferencial, tot el que es treballa en aquest apartat es fa des d’un vessant molt pràctic i quotidià.

A més a més, s’ofereixen serveis complementaris dins l’horari d’atenció directa com són fisioteràpia grupal, participació en l’equip d’hoquei, servei de menjador, atenció psicològica, assistència social, servei de transport, etc.

Davant la demanda creixent de noves places, el maig de 2017, la Fundació va adquirir un nou local al carrer Floridablanca, al barri de l’Eixample, que permetrà ampliar l’atenció a 100 usuaris.

Visita la nostra web CO Paideia